Начало Самбо и бойно самбо Планетарният шампионат по самбо ще се проведе без зрители

Планетарният шампионат по самбо ще се проведе без зрители

Планетарният шампионат по самбо ще се проведе без зрители
0

Световното първенство по самбо, домакин на което ще бъде сръбския град Нови Сад от 5 до 8 ноември, ще се проведе пред „закрити врата“, както й при изпълнението на няколко стрикни правила за безопастност, това съобщиха от Международната федерация по самбо.

„Организационният комитет на Световното първенство положи всички усилия да сведе до минимум рисковете от заразяване за спортистите. За това всички състезатели – от спортисти и треньори до съдии и медицински персонал, ще трябва да спазват стриктно правилата за безопасност. Първата стъпка е да се направи PCR тест за Ковид-19 72 часа преди пристигането в Република Сърбия, следващото е създаването на „чиста зона“ за всички участници в състезанието, т.е. основно придвижването в Сърбия ще се извършват между хотела и залата“, коментира президентът на световната централа Василий Шестаков.

„Очевидно е, че при тези условия турнирът ще се проведе без зрители“, добави още Шестаков, цитиран от sportal.bg.

Припомняме, че първоначално шампионатът на планетата за мъже и жени беше планиран да се проведе в Ашхабат, Туркменистан, но заради пандемията от COVID-19 местната федерация реши, че няма да може да се справи и домакинството получи западната ни съседка.

Надпреварата в Нови Сад ще бъде съчетана с планираното световно първенство за младежи. Очаква се над 400 спортисти от 30 държави да вземат участие в надпреварите.

Състезанията могат да се проследят „онлайн“ на сайта на Международната федерация по самбо.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.