Начало Самбо и бойно самбо Преместиха Световното първенство по самбо в Сърбия

Преместиха Световното първенство по самбо в Сърбия

Преместиха Световното първенство по самбо в Сърбия
0

Тазгодишното Световно първенство по самбо ще се проведе в Нови Сад (Сърбия). Решението потвърди Международната федерация по самбо (FIAS).

Надпреварата ще бъде комбинирана със Световното първенство за младежи и това за деца.

Турнирите ще се проведат на 5-8 ноември.

По план планетарният шампионат трябваше да бъде в Ашгабат (Туркменистан), но заради пандемията от COVID-19 местната федерация реши, че няма да може да се справи.

„FIAS винаги е подкрепяла разнообразните дестинации за провеждането на турнири, но пандемията наложи сериозни промени в плановете ни“, излязоха с отворено съобщение от федерацията.

„Сръбската федерация има богат опит с провеждането на международни състезания и вярваме, че ще се справят с извънредната ситуация“, допълват от FIAS.

Международната федерация увери, че всички нужни мерки за безопасност ще бъдат спазени.

Световното първенство ще се излъчва по Eurosport и на живо в You Tube.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.