Начало Други IJF номинира най-добрите джудисти за 2019 и 2020

IJF номинира най-добрите джудисти за 2019 и 2020

IJF номинира най-добрите джудисти за 2019 и 2020
0

Международната федерация по джудо (IJF) номинира бойците, които ще спорят за титлите в категориите „Най-добър джудист – мъже“, „Най-добър джудист – жени“, „Най-добър Ипон“, „Най-добър треньор“ и „Изгряваща звезда“.

За съжаление, сред номинациите на IJF не присъстват български национали в тази дисциплина. Сред номинираните за най-добри при мъжете са състезателите в тежка категория Хорхе Фонеска (Португалия) и Лукаш Крпалек (Чехия), конкурентът на Ивайло Иванов в категория -81 кг. Саки Муки, японската машина за нокаути Шохей Оно и световният и европейски шампион за 2019-та при 60-килограмовите Чквимиани Лукхуми ор Грузия.

Видео с всички номинирани „ипони“ е приложено в страницата на IJF. Всеки, който се е регистрирал в www.ijf.org може да гласува за номинирате в различните категории. Край на вота на потребителите на сайта ще бъде сложен на 21-ви декември. Можете да гласувате за любимия си джудист/ипон за изминалите две години на всеки 24 часа.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".