Начало Други Планират връщане на международните джудо турнири през септември

Планират връщане на международните джудо турнири през септември

Планират връщане на международните джудо турнири през септември
0

Президентът на Международната федерация по джудо (IJF) Мариуш Визер публикува отворено писмо, в което се обръща към всички национални федерации по джудо и коментира бъдещето на международните турнири по света.

Визер увери практикуващите джудо по света, че IJF е в отворена дискусия за насрочването на турнири от Световния джудо тур (World Judo Tour) и планира схватките да стартират отново през септември.

„Планираме да насрочим събития, където е възможно и да дадем равни географски шансове на всички да участват в квалификационните кръгове за Олимпийските игри. Целта ни е да рестертираме Световния джудо тур, когато е безопасно и правилно. Планът на IJF към този момент е да възобнови тура през септември, но covid-19 факторите са извън нашия контрол. Надяваме се, че до тогава тази криза вече няма да афектира условията за пътуване и работа“, гласи част от отвореното писмо, което бе публикувано в ijf.org.

В края на месец май ви съобщихме, че Европейското първенство по джудо ще се проведе през ноември в Прага, но по всичко изглежда, че IJF ще иска да възобнови турнирите преди този престижен форум.

Ето го и пълното отворено писмо на Визер:

IJFUpdate_June_EN-1591623956-1591623956

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.