Начало ММА Джон Джоунс: UFC се възползваха от мен
0

Джон Джоунс: UFC се възползваха от мен

Джон Джоунс: UFC се възползваха от мен
0

Един от най-добрите ММА бойци за всички времена, Джон Джоунс, твърди, че UFC са се възползвали от него през годините и не са му осигурявали подобаващо възнаграждение. Боецът излезе със серия от публикации в Twitter, които задълбочиха създалите се проблеми между него и организацията в последните седмици. Конфликтът между хегемона при 93-килограмовите и UFC започна, когато Дейна Уайт отсече, че не е готов да изпълни финансовите условия за битка Франсис Нгану-Джон Джоунс, които последният поставя. „Боунс“ поиска 30 милиона щатски долара, за да премери сили с камерунския нокаутьор, но Уайт нарече искането му „абсурдно“.

„Всичко беше добре, докато не поисках парче от пая. UFC са съгласни да получавам сътресения през цялата ми кариера, но не и да получавам добро възнаграждение„, написа Джоунс в Twitter.

Боецът върна лентата назад към началото на кариерата му в UFC през 2011-та. Той заяви, че тогава са се опитали да го впечатлят с „Бентли“, когато на негов гръб всъщност са направили десетки милиони.

Джоунс добави, че дори не иска да поглежда назад, а иска оттук нататък от организацията да се отнасят справедливо с него и да му плащат подобаващо. Той даде и своя съвет към по-младите талантливи бойци, които тепърва изгряват в UFC.

„Ако сега изгрявате, искайте да ви бъде плащано подобаващо. Колкото UFC изгражда вашия бранд, толкова изграждате и вие техния. Ако си мислите, че най-големият ви чек ще пристигне след като сте дълго време с компанията, то вие се бъркате“, категоричен бе Джоунс.

Въпреки, че е един от най-популярните и успешни бойци в UFC за всички времена, Джоунс твърди, че е получавал по-малко от 2 милиона щатски долара в шампионските си битки.

 

Боецът от Албакърки завърши атаките към UFC, като поясни, че просто иска да се отнасят с него по правилния начин. Той допълни, че иска да осигури и по-добро бъдеще за бойците, които идват след него.

„Просто искам да се отнасят честно с мен. Бойците трябва да взимаме по-големи проженти. Не е нужно да „чупите банката“, просто покажете на спортистите си, че не мислите, че ние сме идиоти. Ако моето въздържане от битки помогне по някакъв начин за по-добро отношение към бъдещите бойци, то значи съм си свършил работата“

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".