Начало Други Ивайло Иванов: България трябва да пази качествените си спортисти
0

Ивайло Иванов: България трябва да пази качествените си спортисти

Ивайло Иванов: България трябва да пази качествените си спортисти
0

Един от най-талантливите ни спортисти Ивайло Иванов сподели, че на предстоящата Олимпиада в Рио де Жанейро отива, за да се бори за медал, ако му се отдаде възможност ще опита и да покори върха в джудото.

Ето какво още заяви Иванов в специално интервю за Boec.bg

Здравей, около два месеца остава до най-големия спортен форум олимпийските игри. С каква нагласа отиваш в Рио?
– Здравей, времето лети и до Олимпиадата наистина остава доста малко време. Нагласата, с която отивам за Рио е да се върна поне с медал, ако мога дори и да покоря върха. Обещавам, че ще дам всичко от себе си.

Как преминава подготовката ти за този турнир? Кога пътуваш за Рио?
– Подготовката върви по план. Здрав съм, което е и най-важното. За Рио де Жанейро ще пътувам на втори август.

Мнозина те определят като един от най-успелите ни джудисти. Влияе ли ти по някакъв начин това определение преди Олимпиадата?
– Старая се да не влияя много от коментарите на хората. В момента се опитвам да бъда напълно съсредоточен върху подготовката, за да мога да бъда максимално подготвен както физически, така и психически за Олимпиадата.

Преди няколко дни твоята колежка Бетина Темелкова обяви, че ще играе за Израел. Ти обмисляш ли да се състезаваш за друга държава?
– Разбрах за решението на Бетина. Аз искам да се боря под българския флаг, за моята родина България, но някой път държава те гони. Знаете как стоят нещата със спорта в цялата ни страна. Надявам се ръководителите в държавата ни да видят, че имаме качествени спортисти и че трябва да ги пазим, за да можем да прославяме името на България.

Получавал ли си оферти от други държави?
– Да, получавал съм предложения от други държави, но както се вижда съм ги отказал всичките и се надявам така да остане и за в бъдеще. Пожелавам си всичко да бъде наред и заедно с ръководството да вървим напред и нагоре.

Как се справяш с финансите? Министерството на спорта помага ли ти по някакъв начин?
– За момента финансирането е що-годе добре, не се оплаквам. Дано така остане и след Олимпиадата.

Как ще коментираш решението на Федерацията по джудо да не разрешава на състезателите да пътуват на състезания с личните си треньори?
– Каквото и да кажа в момента, не мога да променя решението им. Федерацията трябва да гледа в хората и треньорите, в които има хляб и да влага пари и грижи в тях, за да може да се развива спорта.

Преди няколко дни се навършиха 33 години джудо в твоя роден град Монтана, където и ти си тренирал. Какво би казал на децата, които искат да се занимават с този спорт?
– Искам да кажа на децата, които искат да се занимават с джудо, и на техните родите, че това е много хубав спорт. Джудото учи на много неща, които са нужни за израстването ни като хора не само в спорта, но и в живота.

Какви са твоите планове след Олимпиадата?
– Плановете ми след Рио са свързани на първо време да си почина малко, а след това отново да продължа в същия дух на усилени тренировки. Нищо не свършва с тази Олимпиада.

МИТКО НЕДКОВ, Boec.bg

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.