Начало Други Ивайло Иванов и Ивелина Илиева на позиции за квоти за Олимпийски игри

Ивайло Иванов и Ивелина Илиева на позиции за квоти за Олимпийски игри

Ивайло Иванов и Ивелина Илиева на позиции за квоти за Олимпийски игри
0

Ивайло Иванов и Ивелина Илиева са двамата ни джудисти, които биха взели участие на Олимпиадата, ако тя се провеждаше днес. Това сочи Олимпийската ранглиста на световната джудо федерация преди Европейските игри в Минск, които ще се проведат от 21 до 30 юни. Ивайло Иванов се намира на девета позиция в категория до 81 кг. Ивелина Илиева е на 29-та позиция в катагория до 57 кг. и би взела континентална квота, ако Олимпиадата се провеждаше днес. Много близо до квота е Янислав Герчев. Двукратният ни европейски вицешампион е на 35-та позиция в категория до 60 кг. Даниел Дичев се намира на 44-та позиция в категория до 100 кг. и също е много близо. На 29-то място в тази категория и в квотите е представящият Белгия българин Тома Никифоров. Бетина Темелкова в категория до 52 кг е на 27-мо място. Също близо до квотите. Българката от известно време се състезава за Израел.

От останалите българи – Божидар Темелков, в категория до 66 кг е на 120-то място. Ивайло Димитров е на 170-то място при най-тежките.

Джудистите ни могат да печелят точки за олимпийската ранглиста до 25 май 2020 година когато окончателно ще стане ясно кои състезатели ще състезават на най-големия спортен форум. Следващият турнир, в който националите ще вземат участие са Европейските игри в Минск, Беларус. Той е със статут на европейско първенство за спортовете бокс и джудо. Ето и джудистите, които ще ни представят на форума:

Ивелина Илиева Илиева  – 57 кг.
Янислав Атанасов Герчев – 60 кг.
Валентин Ивайлов Алипиев – 60 кг.
Ивайло Здравков Иванов – 81 кг.
Даниел Валентинов Дичев – 100 кг.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.