Начало Други Бургас става световна столица по Шотокан Карате-До
0

Бургас става световна столица по Шотокан Карате-До

Бургас става световна столица по Шотокан Карате-До
0

От 7 до 9 октомври Бургас става домакин на Световното първенство по Шотокан Карате- До. Над 45 страни са заявили участие, очакват се над 2000 състезатели да се включат в събитието.

Престижното спортно събитие ще се проведе в зала „Младост“. Това стана ясно на пресконференция, която дадоха Аурел Патру -президент на Организацията на обединените нации по Шотокан Карате-До, президентът на Българската федерация по Шотокан Александър Славков, селекционерът на националния отбор Димитър Тодоранов и Иван Тодоров-президент на бургаския клуб по карате „Ронин“.

На срещата присъства и заместник-кметът Руска Бояджиева, която сподели, че вече на световно ниво община Бургас може да промотира ангажиментите си, поети за  развитието на спорта.

„Радвам се, че в Бургас ще се проведе Световното първенство. Българският отбор е традиционно силен и затова ще очакваме много златни медали“-каза президентът на Българската федерация по Шотокан Карате-До Александър Славков, цитиран от e-burgas.com.

„Шотокан е не само спорт, това е образователна система. Щастлив съм, че в Бургас ще се проведе Световното първенство. Хубаво е, че състезателите ще могат хем да се състезават, хем да се забавляват в град като Бургас.“, заяви Аурел Патру -президент на Организацията на обединените нации по Шотокан Карате-До.

Селекционерът на националния отбор по шотокан Димитър Тодоранов пък е категоричен, че българският тим ще грабне най-много златни медали и при мъжете , и при жените.

„Ако България  не е на финалите на Европейското по футбол, то със сигурност ще бъде на финалите на Световното първенство по Шотокан Карате-До“– допълни Аурел Патру.