Начало Борба Аварския танк призова да се помолим за Ливан

Аварския танк призова да се помолим за Ливан

Аварския танк призова да се помолим за Ливан
0

Абдулрашид Садулаев, който е един от най-известните и титулувани борци в момента, се помоли за случилото се преди само няколко дни събитие, а именно избухналите складове с голямо количество сухранявана амониева селитра. Дагестанецът изказа съболезнования към близките на загиналите и призова да се молим за Ливан в молитвите си. Това той направи чрез социалните мрежи.

Тъжна новина дойде от столицата на Ливан: мощна експлозия в Бейрут отне живота на повече от 100 души, около 4 хиляди ранени – броят нараства с всяка минута. Тази трагедия шокира целия свят. Моите съболезнования към гражданите на Ливан и всички близки на жертвите. Здраве за ранените…#молете се за Ливан“, написа „Аварския танк“ в профила си в Instagram, добавяйки видеа и снимки от случилото се в Бейрут.

 През тази година Садулаев продължи доминацията си при 97-килограмовите в свободния стил. Той спечели четвърта титлa от шампионат на Стария континент (2014 г., 2018 г., 2019 г., 2020 г.). 23-годишният борец е настоящ олимпийски шампион (2016г.) в категория до 86 кг. Той има четири световни титли (2014г. , 2015г., 2018г.и 2019 г.). „Аварския танк“ спечели и на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.).

Балансът му от победи и загуби на тепиха е впечатляващ. Садулаев има 123 успеха срещу само 2 поражения (Кайл Снайдер (САЩ) и Гамзат Османов (Азербайджан)) в своята кариера.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".