Начало Борба България в първите 11 държави на Европейското по борба за кадети

България в първите 11 държави на Европейското по борба за кадети

България в първите 11 държави на Европейското по борба за кадети
0

България се класира на 11-то място в отборното класиране при кадетките, както и при кадетите в свободния стил на европейското първенство по борба. Шампионатът се проведе във Фаенца, Италия от 17 до 23 юни.

unitedworldwrestling.org

В класическия стил страната ни заема осмата позиция с актив от 54 точки, благодарение най-вече на титлата на Едмонт Назарян.

Русия е големият победил от първенството. „Сборная“ спечелиха и в двата стила, както и при жените. Азербайджан спечелиха второто място, отборно, при кадетите в свободния и класическия стил. Трети и в двата стила са Грузия. При кадетките тройката допълват Украйна и Беларус.

unitedworldwrestling.org

Като приятна изненада на първенството може да се приеме класирането на Северна Македония на осмо място в подреждането в свободния стил. Именно там Югозападната ни съседка ликува и с първи златен медал на такова първенство в историята си. Постигна го Бесир Алили, който записа четири победи в категория до 48 кг и закономерно спечели златото.

unitedworldwrestling.org

България завърши първенството със спечелени общо четири медала. Титла ни донесе Едмонт Назарян в категория до 51 кг при класиците, а бронз при най-леките спечели Мирослав Емилов. При кадетките Диана Павлова спечели сребърен медал в категория до 43 кг. В свободния стил Георги Иванов се окичи със сребро при най-тежките.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.