Начало Борба Български шампион по борба се нуждае от помощ!

Български шампион по борба се нуждае от помощ!

Български шампион по борба се нуждае от помощ!
0

Галимир Георгиев на 25 години и страда от рядко раково заболяване (лимфон на Ходжкин).

Той е двукратен шампион на Ребуплика България по борба в категория над 100кг, докато в началото на 2011 г., едва на 17 годишна възраст, лекарите го диагностицират с болестта на Ходжкин.

Ходжкиновият лимфом представлява злокачествени ракови образувания на лимфната тъкан. В началото процесът е локализиран в лимфните възли, но по-късно се разпространява по цялото тяло, като засяга и нелимфни органи. Заболяването се среща с честота 2-3/100 000 души годишно. След консултация с турския лекар доц.д-р Дарда Байрактар му е предложено лечение в болница Memorial Sisli , Турция (Истанбул). То представлява трансплантация на костен мозък и 45 дни хоспитализация там. За тази цел са нужни 44 400 евро.

Сегашното му здравословно състояние е много усложнено, тъй като след последните курсове на химиотерапия и в следствие на заболяването му, се получава абсцес в устната кухина. Поради закъсняла зъболекарска намеса и забавено лечение, абсцесът се усложнява и се превърща във флегмон. Налага се спешна операция. Интервенцията е изключително тежка и Галимир е оставен в реанимация, поставен под медикаментозна кома за 3 седмици. След изписването му от болницата започва процес на възстановяване, но за съжаление, се появява друго усложнение – неврологично(периферна полиневропатия). В следствие на полиневропатията Галимир е напълно обездвижен и му е невъзможно да се обслужва сам. Налагат се редовни рехабилитационни процедури, плюс прием на много медикаменти, които са нужни, за да се възстанови.

Повече информация може да намерите тук и тук!