Начало Борба Боян Радев и Валентин Йорданов бяха отличени с най-високото държавно спортно отличие
0

Боян Радев и Валентин Йорданов бяха отличени с най-високото държавно спортно отличие

Боян Радев и Валентин Йорданов бяха отличени с най-високото държавно спортно отличие
0

Министър Красен Кралев връчи новоучредения почетен знак „Венец на победителя“ на световния и двукратен олимпийски шампион Боян Радев и на олимпийския, 7-кратен световен и 7-кратен европейски шампион Валентин Йорданов.

„Новоучреденият почетен знак на министерството е най-високото държавно отличие в областта на спорта. – заяви Кралев. –  Той ще се връчва на заслужили спортисти, треньори, журналисти, ръководители и инвеститори в областта на спорта за особени заслуги към българската държава.“

Боян Радев подари на министъра две картини на художника Илия Бешков с изображението на Дан Колов, които ще бъдат изложени в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“. Председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов пък връчи на Кралев мемориален плакет с медалите на турнира „Дан Колов – Никола Петров“.

Почетният знак „Венец на победителя“ е с лента и се носи през рамо. Той представлява медальон с кръгла форма, поставен в розета от син плат. Изработен е от два вида месинг с покритие, а централната фигура на богинята Нике е изработена от матиран месинг. Върху лентата на почетния знак се закача брошков лъв, също изработен от месинг. Към почетния знак има значка, представляваща умалено негово копие, която удостоверява, че награденият е носител на отличието.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.