Начало Борба Четирима родни класици излизат на тепиха на Европейското по борба днес

Четирима родни класици излизат на тепиха на Европейското по борба днес

Четирима родни класици излизат на тепиха на Европейското по борба днес
0

България ще има четирима борци в днешния ден на Европейското първенство по борба за мъже и жени, което продължава в полската столица Варшава.

Кирил Милов, който си спечели олимпийска квота за Игрите в Токио преди месец, ще започне участието си от квалификациите в категория до 97 кг. Негов първи противник ще бъде турският борец Ибрахим Тигчи. При успех на 1/4-финалите нашенецът ще спори с победителя от сблъсъка Какелашвили (Италия) – Каджая (Сърбия). Най-големият съперник на родния борец – непобеденият в последните години Муса Евлоев също участва на шампионата в Полша.

Росиан Дермански ще стартира директно от 1/8-финалите в категория до 82 кг. Негов противник там е Ханес Вагнер от Германия. При успех, на 1/4-финалите го очаква победителят от двойката Кальоя (Естония) – Кулиев (Беларус).

В категория до 67 кг. директно от 1/8-финалите ще започне участието си Иво Илиев. Той ще спори с Едгарас Венкайтис от Литва. При победа в следващия кръг родният състезател ще се бори с победителя от схватката Галстян (Армения) – Масюк (Украйна).

Николай Вичев, който започна вчера участието си на шампионата на Стария континент, успя да стигне до репешажите в категория до 63 кг. след като Талех Мамадов от Азербайджан стигна финала в категорията. Така днес Вичев ще срещне арменеца Храча Погосян в първа репешажна битка. При успех то той ще се изправи срещу Александър Юркянс от Латвия в битката за бронза в категорията.

Схватките от програмата на днешния ден стартират в 12:30 часа българско време.

Резултатите може да следите на следните линкове ТУКи ТУК