Начало Борба „Дан Колов“ започва на 8 април с над 500 борци

„Дан Колов“ започва на 8 април с над 500 борци

„Дан Колов“ започва на 8 април с над 500 борци
0

За 55-тия международен турнир по свободна и класическа борба – мъже и жени „Дан Колов – Никола Петров“ в Русе са регистрирани над 500 участници от 41 държави, съобщи председателят на федерацията Валентин Йорданов. Турнирът ще бъде открит на 8 април в зала „Булстрат Арена“ в Русе. Сред състезателите има световни, европейски и олимпийски шампиони. Световната федерация по борба е включила този турнир в календара си.

При състезанията в Русе ще бъдат експериментирани промяната на някои правила в борбата. Това са дребни детайли, които едва ли ще се доловят от публиката. В София с тях са запознати около сто съдии. Очаква се тези промени да бъдат въведени като задължителни през следващата година. Валентин Йорданов съобщи, че тези дни у нас се подготвят около десет чуждестранни гарнитури.

За класическа борба подготовката върви в Тетевен, свободна борба – София и жените са в Самоков. В събота в Русе ще бъде представена и книга на Владимир Памуков за Валентин Йорданов – „Всичко е борба“. Средствата от продажбата ще са за благотворителност в спорта.

тагове: