Начало Борба Дудова: Тепърва всичко започва и ще преследвам златни медали и титли

Дудова: Тепърва всичко започва и ще преследвам златни медали и титли

Дудова: Тепърва всичко започва и ще преследвам златни медали и титли
0

Националката ни загуби първата си среща след завръщането.

Биляна Дудова прие философски загубата си след завръщането си на тепиха. Трикратната ни европейска шампионка за жени в три различни категории не успя при първата си схватка на голям турнир след 5-месечна пауза.

„Състезанието за мен приключи…Благодаря на треньорите Валентин Савов и Мариан Недков за подготовката и за това, че винаги са до мен, дори и когато съм загубила или когато не съм добре, те винаги са до мен и ме подкрепят и вярват, че заедно ще успеем !! Благодаря на всички хора, които са винаги до мен и ме подкрепят въпреки всичко, мога само да кажа на всички тези хора, аз отново съм на тепиха и тепърва всичко започва и ще преследвам златни медали и титли ! “ , написа Биляна в профила си във Facebook, добавяйки снимка с Фатме Мандева и двамата треньори.

Биляна Дудова е един от най-големите таланти на България не само в борбата, а и в спорта ни като цяло. Тя е единствената българка, която печели три европейски титли в три различни категории в три поредни шампионати на Стария континент.

На 22 години тя има и сребърен медал от Световното първенство по борба за жени през 2018 година.

Човек се учи от загубите и Биляна най-добре го знае. Тя загуби спорно сблъсъка за световната титла при жените през миналата година, но се върна по-силна и стана за трети път европейска шампионка за жени през тази.

Екипът на Boec.bg застава плътно до Биляна Дудова и всички са наясно, че рано или късно това за което се бори врачанката, ще бъде постигнато! Дерзай момиче!

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".