Начало Борба Две победи и загуба за борците ни на Световното

Две победи и загуба за борците ни на Световното

Две победи и загуба за борците ни на Световното
1

Иво Ангелов и Даниел Александров продължават напред, Милослав Методиев ще чака евентуално изтегляне в репешаж.

Иво Ангелов победи Талех Мамадов в квалификациите в олимпийската категория – до 60 кг, в класическия стил. Азерът е бронзов медалист от тазгодишното Европейско първенство по борба, в категория до 63 кг. Световният ни шампион от 2013 г. стартира по-добре срещата, като след първата част водеше с 1:0 точки. Във втората част, Ангелов поведе с 4:0 и до края не остави шанс на Мамадов да спечели и точка. Във фазата на 1/16-финалите, родния борец ще срещне представителя на Северна Корея – Се Ун Ри.

Даниел Александров също започна с победа. Представителят ни в категория до 77 кг., в класическия стил, губеше от колумбиеца Жаир Муньос с 0:3 точки след първата част. Това обаче не смути носителя на тазгодишния пояс „Никола Петров“ и след серия от 6:0 във втората, спечели с общ резултат 6:3. В следващата фаза Александров ще мери сили с кумира си – Роман Власов от Русия, който е двукратен олимпийски и двукратен световен шампион.

Милослав Методиев не успя да започне с победа участието си на Световното първенство в Казахстан. Борецът ни в категория до 130 кг., в класическия стил, започна добре срещу представителя на домакините Муминджон Абдулаев като след първата част водеше с 1:0. Във втората, обаче казахът обърна развоя на срещата с хвърляне след партер и след 1:3 точки, Абдулаев продължава напред. Ако домакинът стигне финалът в категорията, то той ще изтегли Методиев в репешажите за бронза.

Шампионатът на планетата, който се провежда в Казахстан, може да следите ТУК.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".