Начало Борба Джордан Бъроуз разкри причината да не се пробва в ММА

Джордан Бъроуз разкри причината да не се пробва в ММА

Джордан Бъроуз разкри причината да не се пробва в ММА
0

Едни от най-добрите и доминантни ММА бойци притежават силна борба и граплинг. Това, разбира се, моментално заражда въпроса защо един от най-качествени борци на нашето време никога не направи трансфера от борба към ММА.

Джордан Бъроуз е най-изявеният американски борец в последните 10 години, печелейки олимпийско злато през 2012 г. и още купища медали от национални и международни състезания.

32-годишният борец в свободен стил призна, че дълго време е планувал и мислел как да премине към смесените бойни изкуства, но призна, че един човек го е накрал да остане в своята лента.

„Бях много близо до това да се впусна в ММА“, заявява американецът.

„Но Лоурен, моята жена, ме накара да преосмисля решението си. Когато завърших университет през 2011-та, смесените бойни изкуства бяха нещо ново за публиката. Маркетингът не беше това, което е днес. Много хора направиха този скок – Хенри Сехудо, Бен Аскрен, Даниел Кормие…

„Планът беше да спечеля злато на Игрите в Лондон и след това на 25-годишна възраст да направя дебют в ММА. Лоурен обаче ме накара да остана в борбата. Каза ми, че се справям добре в моя спорт и че тук съм най-добър.

„И до ден днешен понякога си мисля за това, но когато видя разбитото лице на Майк Пери и счупения му нос си казвам, че всичко е ОК. В борбата може д загубиш, ако те сваля на земята или те тушират. При тях загубата означава нещо счупено, задушено или да те пратят в несвяст“, допълни Бъроуз.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.