Начало Борба Евелина Николова е разочарована от своята 2023 г.
0

Евелина Николова е разочарована от своята 2023 г.

Евелина Николова е разочарована от своята 2023 г.
0

Носителката на бронзов медал от Олимпийските игри в Токио – Евелина Николова, каза, че не е доволна от резултатите, които е постигнала през 2023 г., предаде БТА.

Николова остана на шесто място в класацията за „Борец на годината“, след като завърши с бронз от европейското първенство в Загреб, а на световното първенство в Белград не успя да си осигури квота за Игрите в Париж догодина.

Не съм доволна от представянето си през тази година. Допуснах грешки, които вече сме ги открили и работим над изчистването им, така че моята оценка със сигурност не е добра за отминаващия сезон„, каза тя.

От предстоящата година очаквам да не допускам грешките, които допусках в тази. Първата ми цел е да си спечеля квота за Олимпийските игри в Париж, а втората – да взема златния медал. Това беше единствената причина да продължа след Олимпийските игри в Токио„, добави 30-годишната състезателка.

Николова бе попитан и за увеличаващата се конкуренция в женската борба, както и доколко опитът ѝ на най-високо ниво помага за справяне в критични моменти.

В много случаи опитът помага, но понякога може да ти изиграе и лоша шега. Все пак има значение колко опитен е един спортист. В момента конкуренцията в световен мащаб е много силна. Във всяко следващо състезание шампионката е различна. Никой не е резервиран за медал. Надявам се и в България конкуренцията да се засили още повече. Момичетата трябва да виждат повече нас – жените в борбата. Да видят, че всъщност ние сме съвсем нормални момичета и дами. Борбата не е страшен спорт, а напротив – борбата е красив спорт и при жените„, завърши Евелина.