Начало Борба Евелина Николова тушира Дудова в чакания сблъсък при жените

Евелина Николова тушира Дудова в чакания сблъсък при жените

Евелина Николова тушира Дудова в чакания сблъсък при жените
0

Две имена изпъкват в борбата при жените у нас, когато става въпрос за категория до 57 килограма.

Тазгодишното издание на Държавното първенство противопостави Евелина Николова на Биляна Дудова на финал и нямаше нищо по-логично от това. За мнозина обаче неочаквана беше лекотата, с която състезателката на созополския клуб „Ангел Гочев” взе титлата в зала „София“.

Биляна имаше да си връща за загубата миналия октомври, но отново сломи глава пред Николова след 0:9 и туш.

Така трикратната ни европейска шампионка остана със сребърен медал, а Евелина доказа, че няма по-добра от нея на тези килограми у нас към днешна дата. С трите си категорични победи на шампионата тя беше избрана и за най-резултатна състезателка.

Много интригуващо се разви друга чакана схватка – Юлияна Янева победи опитната София Георгиева с 5:0.

Финалът при 68-килограмовите беше оспорван, но младата състезателка на русенския „Юнак Локомотив” затвърди отличните впечатления след титлата на Световната купа в Белград.

Янева грабна приза за най-технична състезателка след четири убедителни успеха.

Джанан Манолова триумфира при 65-килограмовите при завръщането си на тепиха.

Титулуваната ни национална състезателка беше в майчинство и от две години беше спряла с активната си спортна кариера. Това не попречи на Манолова да запише четири победи на тазгодишното Държавно първенство.

Миглена Селишка се представи обичайно на висота и не даде нито една точка в хода на цялата надпревара.

Селишка убедително грабна златото на 50 килограма.

В категория до 62 кг шампонка стана Виктория Бобева, след като Тайбе Юсеин не участва на турнира. При 76-килограмовите ликува звездата в родните бойни спортове Мария Оряшкова, отново след 4 победи. На финала тя не даде шанс на Ванеса Калоянова.

На 53 килограма Сезен Белберова триумфира след туш на финала срещу Петя Липчева.

В категория до 55 кг Магдалена Върбанова надви Назисе Таир (10:0), а при 59-килограмовите Ирена Бинкова тушира Весела Бръмчева.

Снимки: БФ Борба, Костадин Андонов

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.