Начало Борба Гимназист не пожела да излезе на тепиха срещу момиче

Гимназист не пожела да излезе на тепиха срещу момиче

Гимназист не пожела да излезе на тепиха срещу момиче
0

Любопитна случка се разигра на последното гимназиално първенство по борба в щата Колорадо.

Гимназистът Брендън Джонстъне трябвало да се изправи срещу момиче в третия кръг на шампионата, но вместо това е предпочел да се откаже от турнира и да не излиза срещу нея. Анхел Риос е била едно от двете момичета, които са достигнали до този кръг и по стечение на обстоятелствата, това не е било първата им среща, която не се е състояла.

„Не се чуствам удобно да се боря с момиче. В този спорт има прекалено много агресия и не искам да се отнасям така с момиче, било то на тепиха, или извън него.

В никакъв случай не съм искал да покажа неуважение към качествата, които притежава или труда, който е положила, за да стигне до тук.

Сметнах, че е най-добре да не продължавам участието си и в същото време да го направя така, че да не показвам неуважение“, споделя 18-годишния борец.

Джонстън завършва сезона с актив от 37 победи и 6 загуби, като 5 от загубите му са след отказване, а 4 от тях именно срещу 17-годишната Анхел Риос.

„Обичам борбата, но тя не ме определя като човек. Има далеч по-важни неща от спорта и възнамерявам да следвам принципите си„, завърша Джонстън, който преди започването на турнира е сочен за един от фаворитите в категорията си до 48 кг.

twitter.com

В крайна сметка Анхел Риос завършва на 4-то място, а другото момиче в схемата Джаслин Галехос – пета.