Начало Борба Иранец бързо отказа Мартин Велев на световното по борба

Иранец бързо отказа Мартин Велев на световното по борба

Иранец бързо отказа Мартин Велев на световното по борба
0

Загуба с технически туш претърпя Мартин Велев на Световното първенство по борба до 23 години. Шампионатът се провежда в Будапеща и може да следите срещите ТУК.

Велев излезе в репешаж при 60-килограмовите в класическия стил срещу Мехди Мохсен Неяд от Иран, но отстъпи с 0:8 след дамо 1:57 минути игра. Иранецът бе много агресивен и активен още от първата секунда. След точно минута борба Неяд получи 5 точки, въпреки че ситуацията бе оспорвана от българския щаб и след контестация бе преразгледена на видиеоповторение. Малко след това мачът бе прекъснат за лекарска намеса, която се наложи да бъде оказана на иранския боец заради проблем с лявото му ухо и кръвотечение.

Веднага след подновяването на срещата Михди получи още 1 точка, а след това избута отново нашето момче извън тепиха и записа победа с технически туш. Той ще спори за бронза по-късно срещу представителя на домакините от Унгария – Кристиан Кешкевети.

Българското участие на Световното първенство по борба до 23 години приключва днес с битката за бронза на Дейвид Димитров.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.