Начало Борба История за холивудски филм: Олимпийски шампион се завръща на 51!

История за холивудски филм: Олимпийски шампион се завръща на 51!

История за холивудски филм: Олимпийски шампион се завръща на 51!
0

През 2000 г., на Игрите в Сидни, Рулон Гарднър поднесе една от най-големите изненади в историята на спорта, след като спечели златото в кат. до 130 на класическата борба. Над две десетилетия по-късно, вече на 51-годишна възраст, американецът е готов да шокира феновете отново. Той тренира усилено за завръщането си на тепиха, а целта му е амбициозна – участие в Париж 2024!

Имам какво още да дам на спорта. Обичам борбата. Когато си поставиш такава цел, тя те мотивира да влезеш във форма. Свалих доста килограми, храня се здравословно и лека-полека се завръщам на тепиха. Всеки ден ми носи и болки, но е приятно да можеш да преборваш младежите. Щуро е, че голяма част от тях са на половината на моите години!„, споделя Гарднър пред TMZ Sports и цитиран от bTV.

Историята му е изумителна и достойна за холивудски филм. През 2000 г. той не просто си тръгна от Австралия като олимпийски шампион. Гарднър успя да се наложи над най-доминиращия и всяващ страх у съперниците си борец в историята. Дотогава Александър Карелин, наричан Руската мечка и Александър Велики, бе смятан за непобедим. Последният беше спечелил три поредни олимпийски титли, нямаше поражение от 1988 г. и никой не бе записал дори точка срещу него от 6 години. Но някакси… Давид повали Голиат.

Сега Гарднър прави опит за нещо също толкова трудно – олимпийско участие… на над 50-годишна възраст, при това в един от най-тежките спортове.

Шампионът, който завоюва и бронзов медал в кат. до 120 кг на Игрите в Атина през 2004 г., е свалил над 70 кг, но няма намерение да спира дотук.

Надявам се да покажа, че все още мога да се меря с най-силните в света. Знам, че нямам проблеми срещу елита в САЩ, обаче големият въпрос е дали имам сили за олимпийско участие на тези години.

Дара Торес продължи с плуването и след 40, но никой не си е и помислял да се пробва след 50, особено в боен спорт. Не е лесно чисто физически. Удрят те в главата, в рамената, в колената. Миналата година отново започнах да се боря на тепиха и тялото сякаш казваше „Човече, какво правиш?“. Продължава в същия дух, но това e подобно на карането на колело – скоро ще го усещам като нещо съвсем нормално.„, продължава Гарднър.

До Олимпийските игри в Париж остава близо година и половина. Дали Гарднър ще успее? Задачата му е сложна, но едва ли бихте заложили срещу човека, сломил Руската мечка!

тагове: