Начало Борба Кметът на Перник дари с плакет „сребърния“ Даниел Александров

Кметът на Перник дари с плакет „сребърния“ Даниел Александров

Кметът на Перник дари с плакет „сребърния“ Даниел Александров
0

Благодарствени плакети получиха и Айк Мнацаканян, Тарек Абделслам и Дейвид Димитров

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров изказа благодарността си към картотекираните борци от клуб „Миньор“ за тяхното представяне на Европейското първенство, което се проведе в Рим, Италия. Най-успешно от тях се представи Даниел Александров. Представителят ни в категория до 82 кг. в класическия стил, спечели сребърен медал. Другите борци от пернишкия клуб, представили страната ни на шампионата на Стария континент, също присъстваха на срещата, заедно с капитана на националния отбор Иво Ангелов.

Владимиров им връчи благодарствени плакети и обясни, че Община Перник ще подпомогне финансово подготовката и участието на Александров в олимпийските квалификации през март и април. След срещата всички посетиха залата по борба в града.

„В годините назад с Иво Ангелов сме работили по решаването на много предизвикателства пред този спорт в Перник. Благодарение на неговата упоритост и с мое съдействие имаме тази уникална зала по борба. Благодарение на тази негова упоритост традициите на този спорт в Перник не прекъснаха и продължават да носят отличия на града ни. Радващо е, че пернишкият клуб по борба е гръбнакът на националния ни отбор. Общината ще осигури всичко, от което има нужда клубът ни по борба“, коментира Владимиров пред zapernik.com.

Кметът обяви, че предстои и ремонт на втория етаж на зала „Дружба“ и вече има идеи как да се напълнят помещенията със съдържание.

Снимки: zapernik.com

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.