Начало Борба Краят на една ера: Валентин Йорданов сдаде президентския пост
0

Краят на една ера: Валентин Йорданов сдаде президентския пост

Краят на една ера: Валентин Йорданов сдаде президентския пост
0

Олимпийският и седемкратен световен шампион по борба Валентин Йорданов си направи отвод по време на Общото събрание на БФ Борба в Русе и сдаде президентския пост. След 19 успешни години начело на централата, в които българските борци спечелиха 153 медала от световни, европейски първенства за мъже и жени и Олимпийски игри, легендарният борец се оттегли, за да даде път на новата генерация.

На Общото събрание на федерацията в Русе маркетинг директорът Гриша Ганчев нарече досегашния председател Патриарх на българската борба. Валентин Йорданов остава почетен председател, а неговото място заема световният шампион по класическа борба Христо Маринов. За него гласуваха 75 от 83-ма делегати на събранието.

Христо Маринов е новият президент на българската федерация по борба. Той заменя на поста легендата в този спорт – Валентин Йорданов, който се оттегля. Интересното е, че Маринов още няма навършени 30 години – в момента е на 29.

Христо Маринов е роден в Стара Загора. Той е световен шампион по класическа борба през 2010-а година и европейски през 2012-а. Първо триумфира в Русия, а след това в Сърбия.