Начало Борба Наш шампион с арменски корени се бори срещу системата

Наш шампион с арменски корени се бори срещу системата

Наш шампион с арменски корени се бори срещу системата
0

Варненският медалист от турнири по борба Тодор Мелконян ще бъде депортиран от България в Армения. За това сигнализира самият той и помоли за помощ в социалните мрежи.

„Здравейте, казвам се Тодор Мелконян. Роден съм в гр. Варна през 1997 г. Обръщам се към всички вас с молба за съдействие. През целия си живот съм учил и живял в България. По акт за раждане съм арменец, въпреки че съм роден в България. Водя се арменски гражданин, само защото моите родители са арменци. От 10 годишен тренирам класическа борба, като за цялото това време съм спечелил редица медали. През 2016 г . кандидатствах за българско гражданство по спортни заслуги, с подкрепата на спортния министър Красен Кралев. Беше ми отказано след проверка на ДАНС и решение, че съм влезнал и пребивавал нелегално. Тъй като дойде моментът да бъда депортиран в Армения-държава, която ми е чужда, в която има военен конфликт, а аз трябва да изкарам две годишна военна служба, при положение, че аз дори не знам арменски език. За 21 години в България разбрах, че това да си роден и израснал тук не е достатъчно да бъдеш Българин, според законите на Република България.“

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.