Начало Борба Невероятен обрат донесе бронз на Христова на Световната купа (СНИМКА)

Невероятен обрат донесе бронз на Христова на Световната купа (СНИМКА)

Невероятен обрат донесе бронз на Христова на Световната купа (СНИМКА)
0

Мими Христова направи впечатляващ обрат, за да спечели бронза в категория до 65 кг.на Световната купа по борба, която се провежда в сръбската столица Белград. Настоящата европейска шампионка губеше с 0:6 точки от рускинята Мария Кузнецова по-малко от 2 минути преди края на схватката, но съумя да обърне и да тушира представителката на „Сборная“.

Първата част приключи в ползва на Кузнецова, която поведе с 2:0 точки, а в началото на втората, направи хвърляне за 4, което и донесе комфортен аванс от 6:0. В този момент Христова опита хвърляне, след което пробва и туш, но извън тепиха. Това й донесе само 2 точки. След втора атака, българката съумя да приклещи Кузнецова и я тушира в рамките на тепиха.

Интересното е, че в другата битка за бронза, с отличие ликува отново българка – Елис Манолова. Тя се състезава от години за Азербайджан. По-малката сестра на Джанан Манолова, надделя над туркинята Аслъ Демир с 4:0 точки.

След малко на ринга ще се качи и София Георгиева, която ще се бори за бронз в категория до 68 кг.

Двамата ни представители от свободния стил – Микяй Наим и Али Паша Умарпашаев не успяха да стигнат до репешажни битки в категория до 57 кг и до 74 кг. Азамат Нуриков от Беларус и Стефан Мичич от Сърбия, които победиха родните борци, отпаднаха на полуфиналите и така приключиха участието на Наим и Умарпашаев.

Световната купа по борба, която се провежда в Белград, може да проследите ТУК.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.