Начало Борба Пето място за Никълъс Сулев от европейското по борба

Пето място за Никълъс Сулев от европейското по борба

Пето място за Никълъс Сулев от европейското по борба
0

Националът Никълъс Сулев остана пети на Европейското първенство по борба до 23 години, което се провежда в Нови сад, Сърбия. В малкия финал при 63-килограмовите на класическия стил българинът загуби от поляка Чезари Новак с 0:5.

Други трима българи излизат днес в репешажите.  Иво Красимиров (60 кг) ще спори с Антонио Кабрал от Португалия. На старта в категорията той записа технически туш 10:0 срещу сърбина Дженан Петрович, но след това бе спрян от бъдещия финалист Разван Арнаут от Румъния с 0:10.

При 67-килограмовите Нестър Нестъров ще има за съперник на репешажите Александър Лявончик от Беларус. Националът започна със загуба също от сръбски борец – Себастиян Над с 0:3, който обаче стигна финал и му даде втори шанс.

Стоян Кубатов (72 кг) пък бе туширан в първата среща от руснака Магомед Ярбилов и на репешажите днес излиза срещу Валери Тодереан от Молдова.

А Светослав Николов (82 кг) ще спори в репешажите със Станислау Шафренка от Беларус. Националът започва с победа срещу Филип Чрзач от Полша с 11:2, а на четвъртфиналите загуби от бъдещия финалист Золтан Левай от Унгария с 0:8.

Днес участието си започват две от представителките ни при девойките. Миглена Селишка, трикратна европейска шампионка, стартира срещу рускинята Надежда Соколова в категория до 50 кг. Сезен Белберова ще спори с Джани Кеслер от Астрия при 55-килограмовите.

Резултатите може да следите ТУК

Източник: БФ Борба