Начало Борба Петър Касабов: Голямата ни цел е световното

Петър Касабов: Голямата ни цел е световното

Петър Касабов: Голямата ни цел е световното
0

Доволен от представянето на отбора остана старши треньорът на женската ни борба Петър Касабов. България постигна два медала от пет представителки при дамите на турнира по борба от Европейски игри в Минск. Мими Христова стигна до сребро, а Миглена Селишка завоюва бронд в Беларус.

 

„За всички нас Минск 2019 бе един добър и полезен урок. Голямата ни цел тази година е Световното първнество, на което се разпределят олимпийските визи за Игрите в Токио следващото лято,“ коментира Касабов пред пресаташето на Българския олимпийски комитет Тодор Шабански.

В личния си профил във Facebook наставникът също отправи благодарност към своите избранички. „Благодаря Ви, момичета! За отдадеността, за силата, за мотивацията, с които следвате мечтите си! Бъдете нестихващи и търсещи! Благодаря на целия екип!“, написа кратко Касабов. „

Мими Христова пък получи медала си от Белчо Горанов. Генералният секретар на БОК участва в тържествената церемония и имаше удоволствието да връчи сребърното отличие на българката.

 

Финалните схватки изгледа президентът на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович, който на трибуните бе в компанията именно на Белчо Горанов и на Георги Брюсов, вицепрезидент на Руската федерация.

Снимки: БОК, Костадин Андонов

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.