Начало Борба Последни надежди на България за медал от Световното по борба в Белград

Последни надежди на България за медал от Световното по борба в Белград

Последни надежди на България за медал от Световното по борба в Белград
0

След слабото представяне на класиците и жените ни на Световното първенство по борба до 23 години в Белград, надеждите за отличие падат върху свободняците.

Стилян Илиев е единственият до момента от родните състезатели, който стига до битка за медал. Тази вечер националът ни в категория до 65 килограма ще спори с някой от Реалбуто (Италия), Рахмонов (Узбекистан) или Байрамов (Азербайджан).

Преди това в надпреварата обаче влизат Николай Димитров (74 кг), Джемал Али (86), Кольо Димитров (92) и Георги Иванов (125).

Сутрешните сеанси ще започнат в 11:30 часа, българско време. Димитров стартира от 1/8-финалите на първенството, а негов противник е Иса Демир от Турция.

При 86-килограмовите Джемал Али ще трябва първо да преодолее квалификациите, къде го чака Иван Ичизли от Молдова.

Труден е и противникът на Кольо Димитров. Българинът ще срещне иранецът Амирхоссеин Фироузпоурбандпеи. Победа в първата среща би пратила родния борец в 1/4-финалите на Световното първенството.

Очаквания за медал има и към най-тежкия ни представител – Георги Иванов. Вторият от Европейското първенство за кадети в Рим през 2019 година, ще срещне представителя на Северна Македония Увейс Фежзулаху. При евентуална победа в първата среща, Иванов ще трябва да мине през руснак или узбекистанец за място на финалите.