Начало Борба Радослав Великов плати операцията на треньора си

Радослав Великов плати операцията на треньора си

Радослав Великов плати операцията на треньора си
0

Световният шампион и олимпийски медалист Радослав Великов направи изключителен жест към първия си треньор Лако Лаков.

Един от доайените на борбата получи усложнения след операция на тазобедрена става в Германия. Неотдавна Радослав Великов отправи апел да бъдат набрани необходимите средства в подкрепа на неговия треньор, но не намери очакваната подкрепа.

,,Нямам думи да опиша вълнението си, когато Радослав Великов се появи до мен в операционната зала. Аз не съм молил никого за помощ. Близки сме и му бях споделил за проблема си. Радослав е голям спортист, но много скромен човек и искаше този му жест да не бъде афиширан, но щом сте разбрали, не мога да го открека“ , сподели Лако Лаков.

Заслужилият треньор се чувства много по-добре след операцията в болница „Тракия“ и изказа своята благодарност и към хирурга д-р Братоев извършил сложната интервенция.

Лако Лаков открива за голямата борба и друг световен шампион и олимпийски призьор-Михаил Ганев.

,,Мишо и Руди са най-признателни за моя принос в тяхното развитие като спортисти и личности. На Мишо няма да му е лесно с новото предизвикателство като кандидат за кмет на Златарица, но той постави ли си цел, не се отказва. Искрено му пожелавам успех“, добави Лаков.

В момента Лако Лаков работи като треньор в клуба на двамата световни шампиони, който те регистрираха неотдавна.

Радослав Великов от своя страна е помощник в щаба на Симеон Щерев, с който тренират националките по борба на Русия.

Източник: ,,regnews.net“