Начало Борба Рожденичката Станка Златева прави първа копка на залата си
0

Рожденичката Станка Златева прави първа копка на залата си

Рожденичката Станка Златева прави първа копка на залата си
0

Първата копка на строежа на залата по борба на многократната световна и европейска шампионка и олимпийска медалистка Станка Златева ще бъде направена днес. Това съобщи за Topnovini.bg титулуваната състезателка и настояща треньорка на националния отбор за кадетки. За повода в Сливен ще пристигне бившият спортен министър Красен Кралев.

„В 12 часа правим първа копка на залата. Започва строителството. Има 130 дни за завършване на първия етап”, поясни още Златева и добави, че са поканени много гости, бивши министри, общинското ръководство, спортисти, треньори и деятели.

След решение на Общинския съвет в Сливен изтъкнатата спортистка получи безвъзмездно от общината терен за строителство на спортното съоръжение, което ще се намира южно от спортна зала „Васил Левски”. Теренът в парк „Юнак” е в рамките на 1,250 дка. Залата ще е едноетажна с височина до 7 м, с възможности за търговска дейност и за паркиране. В първия етап от изграждането й ще разполага с два тепиха, две съблекални и офис.

Златева, която днес има рожден ден, припомни, че за построяването на залата са били отпуснати 630 хиляди лева от Министерството на младежта и спорта. Общината в Сливен няма финансов ангажимент към новото строителство.

„Надявам се като завършим първата, да има продължение по проекта и да реализираме втория етап”, каза още бившата спортистка. Тя сподели, че в Спортен клуб по борба „Станка Златева“ тренират около 12 състезатели, от 3 до 7 клас. Амбицията е за следващата година да осъществи прием в Спортно училище „Димитър Рохов” Слив

Клубът вече има първите си медалистки от Държавните първенства. Това са Назифе Сафи и Катерина Дойчева.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.