Начало Борба Русия обяви състава в свободния стил за Световното първенство

Русия обяви състава в свободния стил за Световното първенство

Русия обяви състава в свободния стил за Световното първенство
0

Абдулрашид Садулаев ще поведе националите на Русия в свободния стил към отличията на тазгодишното Световно първенство по борба.Шампионатът ще се проведе в Осло, Норвегия.

Тимът на Русия в свободния стил е на подготовка в Сочи, като след официални преборвания бе определен и състава на ,,Сборная“.

Без изненади на 97 килограма нова световна титла ще гони двукратният олимпийски и действащият европейски шампион Абдулрашид Садулаев.

twitter.com

При най–леките старши треньорът на тима – Джамболат Тедеев се спря на Абубакар Муталиев. Евро първенецът Абасгаджи Магомедов ще се състезава в категория до 61 кг. При 65 килограмовите Русия ще бъде представена от друг европейски шампион – Загир Шахиев.

В категория до 70 кг. ще участва Евгений Жербаев. Тимур Бижоев ще се бори в категория до 74 килограма, а отличие при 79 килограмовите ще гони Радик Валиев.

Олимпийският медалист и трикратен европейски шампион Артур Найфонов ще участва в категория до 86 килограма.

Редиците на ,,Сборная“ допълват европейският шампион Магомед Кърбанов и Зелимхан Хизриев при най-тежките. Световното първенство по борба в Осло, Норвегия ще се проведе от 2 до 10 октомври 2021 година.