Начало Борба Дисквалифицираха Абдулрашид Садулаев

Дисквалифицираха Абдулрашид Садулаев

Дисквалифицираха Абдулрашид Садулаев
0

„Аварския танк“ е нарушил правилата по време на Световното първенство, което се проведе в Казахстан през септември.

Абдулрашид Садулаев е дисквалифициран за 4 месеца от Международната федерация по борба (UWW) за нарушаване на правилата, регламентиращи екипировката на спортистите по време на церемониите по награждаването. На Световното първенство в Нур-Султан (Казахстан) през септември, представителят на Русия се качи на стълбичката с фланелка с лика на имам Шамил, който е аварски политически и религиозен лидер на мюсюлманските племена от Северен Кавказ, лидер на антируската съпротива в кавказката война и третият имам на Кавказкия Имамат.

Легендарният шампион е получил като наказание и глоба от 5 000 швейцарски франка. Санкцията изтича на 21 януари 2020 г.

имам Шамил

„Цялата тази ситуация няма да ми повлияе по никакъв начин нито на настроенията, нито на нагласата за основните стартове. Оказва се, че Международната федерация си има строг регламент по време на големи състезания – не бива да се качваш на стълбичката в облекло с изображения на политически и религиозни лидери. Въпреки всичко, лично за мен, имам Шамил остава велика личност и пример за подражание“ – заяви шампионът в профила си в Instagram.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Ассалам алейкум, друзья. Получаю много сообщений и слов поддержки, и в связи с этим решил прокомментировать ситуацию с моей дисквалификацией. Как оказалось, у Объединённого мира борьбы (UWW) во время крупных соревнований действует строгий регламент – нельзя появляться на пьедестале в одежде с изображением политических и религиозных лидеров. Несмотря ни на что, лично для меня Имам Шамиль был и остаётся великой личностью, гордостью и примером для подражания. Вся эта ситуация никак не повлияет на мой настрой и подготовку к основным стартам. Спасибо вам всем за поддержку. Как и планировал, увидимся в феврале! #Russia #Wrestling #Team #Tokyo2020

Публикация, споделена от Sadulaev Abdulrashid (@sadulaev_abdulrashid) на

 Садулаев благодари на феновете си за подкрепата и обеща следващата му изява на тепиха да е през февруари 2020 година.

Абдулрашид Садулаев е настоящ световен шампион в категория до 97 кг., в свободния стил. Въпреки, че е само на 23 години, дагестанецът е смятан за легенда в този спорт. Той е олимпийски шампион (2016г.), четирикратен световен първенец (2014г. , 2015г., 2018г.и 2019 г.), а на сметката си има и три европейски титли (2014г., 2018г. и 2019г.). „Аварския танк“ спечели на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.). Балансът му от победи и загуби на тепиха е впечатляващ. Садулаев има 118 успеха срещу само 2 поражения (Кайл Снайдер (САЩ) и Гамзат Османов (Азербайджан)) в своята кариера.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.