Начало Борба Садулаев получи огромен финансов стимул (СНИМКА)

Садулаев получи огромен финансов стимул (СНИМКА)

Садулаев получи огромен финансов стимул (СНИМКА)
0

Абдулрашид Садулаев се похвали в социалните мрежи, че е получил огромен финансов стимул след като спечели втора олимпийска титла в различна категория, надделявайки на финала при 97-килограмовите в свободния стил на Игрите в Токио над големия си опонент – Кайл Снайдер от САЩ.

Дагестанецът е получил сумата от 1 милиона долара за успеха си в Япония от депутатa от Държавната дума – Магомед Хаджиев.

„Сaлам Алейкум, приятели. Искам да благодаря на моя сънародник от Чародинския район, депутат от Държавната дума Магомед Хаджиев, който реши да ме насърчи за победата на Олимпиадата в Токио с награда от 1 милион долара

Също така и моят треньор Шамил Омаров не остана незабелязан. Благодаря ви, Магомед Тажудинович за факта, че през цялата ми кариера сте до мен, подкрепяйки ме не само с думи, а и с дела. 

Tреньорът и аз ще се опитаме да „държим летвата високо“ и да зарадваме феновете си с нови победи. Здраве, семейно благополучие и успех във всички ваши начинания“, написа „Аварския танк“ в профила си в Instagram.

Абдулрашид Садулаев продължи с феноменалната си победна серия, печелейки втора олимпийска титла в различна категория на едва 25 години. Дагестанецът ликува със златото след успех на финала над големия му опонент – Кайл Снайдер с 6:3 точки. Последната му загуба е именно от Снайдер на финала на Световното първенство през 2017 година, състояло се в Париж. От тогава насам Садулаев е спечелил 56 поредни схватки.

Садулаев има общ баланс от 139 победи и само 2 загуби в кариерата си (едната е именно от Снайдер). Той е олимпийски шампион (2016г.) в категория до 86 кг. и вече от Токио – при 97-килограмовите. „Аварския танк“ има общо четири световни титли (2014г. , 2015г., 2018г.и 2019 г.). Борецът от Русия спечели и на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.), а освен това е четирикратен европейски шампион (2014г., 2018г., 2019г. и 2020г.).

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".