Начало Борба Садулаев: Синът на Власов е на по-малко от година, но вече е готов за борба

Садулаев: Синът на Власов е на по-малко от година, но вече е готов за борба

Садулаев: Синът на Власов е на по-малко от година, но вече е готов за борба
0

Двукратните олимпийски шампиони от Русия – Роман Власов и Абдулрашид Садулаев отпразнуваха победите си на Гранд При на Москва в дома на класика. Компания им прави синът на Власов – Лъв, който все още няма навършена една година.

,,Синът на Рома е на по-малко от година, но вече е готов за класическа борба, въпреки че фигурата му е като за свободна. Така се случи, че Роман живее недалеч от залата, той ме покани на гости – с удоволствие се съгласих и ме приеха като най-големия гост“, каза дагестанецът.

– С този турнир ли започна новият сезон?

,,Не, тепърва започвам да се подготвям за сезон 2022, а следващият ми голям старт ще бъде, надявам се, Европейското първенство“, сподели Абдулрашид.

Руснакът спечели всичките си състезания през годината, включително олимпийска, световна титла и схватката си на Гранд При на Москва. Дагестанецът финишира на първо място и в ранглистата на Световната федерация по борба.

,,Битката мина по-добре, отколкото си мислех. След Световното си почивах, но важното е, че успях да спечеля. Магомедгаджи Нуров е преди всичко мой приятел, а чак след това съперник. Той имаше тежък сезон като мен. Отдавна не е имало толкова много легенди на квадратен метър – много ми беше приятно да видя всички“, сподели руснакът след надпреварата.