Начало Борба САЩ триумфира на Панамериканския шампионат по борба

САЩ триумфира на Панамериканския шампионат по борба

САЩ триумфира на Панамериканския шампионат по борба
0

Националният отбор на САЩ спечели първото място в класирането в класически стил от Панамериканския шампионат по борба в Буенос Айрес, след като американците и кубинците завоюваха девет титли за два дни, предава БТА.

В петък САЩ спечели титлите на 77 кг и 82 кг, а Куба триумфира на 87 кг, съобщава Световната федерация (UWW).

Бившият световен шампион до 20 години Камал Бей (САЩ) надви Йосванис Флорес (Куба) с 2:1 на 77 кг. Двамата си размениха по точка за пасивност, а в средата на втората част Пеня Флорес и неговите треньори оспорваха неотсъдено движение при партер. Те го загубиха и по този начин Бей записа втора точка.

Спенсър Уудс (САЩ) спечели на 82 кг след групови схватки с още трима състезатели. Той записа три победи, две от които с туш и една след контузия на съперник.

Даниел Ечавария (Куба) спечели първото си регионално злато на 87 кг, след като Луис Рохас (Венецуела) не се яви на финала заради контузия. Кубинецът е шампион също от 2018 и 2022.

В петък започнаха и схватките при жените. Досущ като изминалото Европейско първенство в Загреб, Панамериканският шампионат ще дава точки за схемите на Световното първенство в Загреб. То пък ще бъде квалификация за Олимпиадата в Париж.

В Европа на класически стил първи стана отборът на Турция, а България финишира на пето място след злато, сребро и два бронза.

тагове: