Начало Борба Сезен Белберова: Отиваме в Украйна да си сверим часовниците

Сезен Белберова: Отиваме в Украйна да си сверим часовниците

Сезен Белберова: Отиваме в Украйна да си сверим часовниците
0

Три от най-качествените ни състезателки по борба – Сезен Белберова, Биляна Дудова (57 кг) и Юлияна Янева (68 кг), ще се състезават на задаващия се Международен турнир по борба в Киев.

Предвождани от Серафим Бързаков и Мариан Недков, трите дами ще гонят възможно най-високо класиране на надпреварата, която ще се проведе от 26-ти до 28-ми в столицата на Украйна.

www.bul-wrestling.org

Над 100 жени са заявили участие до този момент. Нашите дами ще спорят със съперници от Украйна, Русия, САЩ, Румъния, Турция, Унгария, Киргизстан, Узбекистан, Канада, Гърция, Индия, Армения и др.

Белберова, която завоюва републиканска титла през януари на държавното лично първенство, ще се бори в новата си олимпийска категория до 53 кг. Сезен бе на подготвителен лагер с останалата част от женския ни национален отбор, която пък ще вземе участие на рейтинговия турнир в Италия „Матео Пеликоне“.

„Този турнир в Киев е важен от гледна точка на това какво ще покажем“, заяви бронзовата медалистка от европейско до 23 г.

„Всичките държави, които са заявили участие, ще изпратят възможно най-силните си представителки. За нас това е възможност да видим докъде сме стигнали с подготовката си за предстоящата квалификация в Унгария.

„Киев е важен етап от подготовката ни за квалификациите в Будапеща. Най-важното е да се завърнем живи и здрави и без контузии“, допълни Белберова.

Трите ни състезателки се завръщат в България на 1-ви март и само два дни след това заминават за Унгария, където от 18-ти до 21-ви март ще се проведат европейските олимпийски квалификации при мъжете и жените.