Начало Борба Шест българки на тепиха в Букурещ днес, три излизат за титла

Шест българки на тепиха в Букурещ днес, три излизат за титла

Шест българки на тепиха в Букурещ днес, три излизат за титла
0

Сериозно българско участие при жените предстои днес на Европейското първенство по борба за мъже и жени, което ще продължи до неделя в Букурещ, Румъния.  Световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин стартира защитата на титлата си при 62-килограмовите срещу французойката Амели Дауре. За първите си срещи ще излязат на тепиха и Мими Христова и Виктория Бобева, а други три националки – Биляна Дудова, Миглена Селишка и Евелина Николова, ще спорят за титлите в своите категории.

Тайбе Юсеин ще излезе в осминафиналната фаза срещу Амелине Доуаре от Франция. Спортист №1 на България за 2018-а едва на финала може да се срещне с рускинята Тукуренова, унгарката Састин, туркинята Тугчу, които са в другия поток.

При 57-килограмовите европейската сребърна медалистка Мими Христова стартира срещу Ленка Мартинакова от Чехия, а Виктория Бобева ще спори с украинката Олена Кремзер в категория до 65 кг.

Срещите започват от 11,30 часа.

Финалите в третия ден от шампионата са отново в 18 часа. Там има 3 срещи с българско присъствие – Биляна Дудова, Миглена Селишка и Евелина Николова. При 50-килограмовите Селишка ще играе срещу украинката Оксана Ливач, Николова ще се бори с Ирина Хусяк пак от Украйна в категория 55 кг, а Дудова излиза срещу Светлана Липатова от Русия при 59-килограмовите.

Резултатите може да следите на следните линкове ТУК или ТУК