Начало Борба Симеон Щерев ще ръководи женския отбор по борба на Русия

Симеон Щерев ще ръководи женския отбор по борба на Русия

Симеон Щерев ще ръководи женския отбор по борба на Русия
0

Симеон Щерев ще заеме най-високия пост в ръководството на националния отбор по борба за жени на Русия. Това обяви в интервю за агенция „ТАСС“ президентът на местната федерация Михаил Мамиашвили.

„Ръководството на женския национален отбор по борба на Русия е възложено на Щерев.Все още няма назначен старши треньор“, разкри Мамиашвили.

Щерев и до този момент работеше с руския отбор по борба за жени, но заемаше поста старши-треньор.

Родният специалист ще наследи на длъжността Магомед Алиомаров, който ръководеше отбора до май месец (13 май) когато почина заради усложнения от коронавируса.

Симеон Щерев е един от най-доказалите се български треньори по борба в световен мащаб. През 2010 и 2011 година той е обявен за „Треньор на годината“ като именно той извежда Станка Златева до висините в този спорт.

Националният отбор по борба за жени на Русия беше изпаднал в дупка, но след привличането на Щерев отбора, тимът се представи отлично на така важното Световно първенство в Казахстан през отминалата година. Рускините спечелиха две титли, както и сребърен и два бронзови медала.

Припомяме, че на 15 юли тази година почина един от синовете на Симеон Щерев – Николай Щерев. Бившият национал по борба в свободния стил беше застигнат от коронавирусната инфекция, с която той не успя да се пребори.