Начало Борба Стоян Кубатов: Всички съперници са преодолими, всички сме на едно ниво

Стоян Кубатов: Всички съперници са преодолими, всички сме на едно ниво

Стоян Кубатов: Всички съперници са преодолими, всички сме на едно ниво
0

Стоян Кубатов се завърна само преди няколко дни от Световното първенство по борба в Белград, където остана на крачка от медала завършвайки на престижното пето място в неолимпийската категория до 72кг.

Стоян Кубатов остана пети на световното

Пред Красимира Станкова и сайта bgwrestling.bg, той даде първото си интервю след първенството:

Всички съперници са преодолими, всички сме на едно ниво„, казва Стоян Кубатов, „Въпрос на шанс, късмет и тактика. От всеки треньор съм научил по нещо, но много се уча и от моите съотборници.

В малкия финал националът отстъпи на турчина Селчук Чан (1:1), като съперникът му взе последната точка и с това реши изхода от срещата.

Най-неудобният ми съперник на световното беше французинът Ибрахим Ганем, който после стана и шампион“ – признава нашето момче. – „Имаше различен стил на борба, малко ме изненада, успя да разбие моя начин за водене на срещата.Той е и втори в Европа. Но когато излизам срещу съперници доста по-титулувани от мен, не изпитвам притеснение. Вече и аз имам доста опит, увереност и това ми дава самочувствие на тепиха.“

Кубатов признава, че борбата започва да му харесва не веднага, а когато започва да печели медали. За първи път става шампион на детски турнир в Холандия и оттогава спортът го завладява.

След кратка пауза Кубатов го чака ново предизвикателство, участие за клубния му отбор в германската Бундеслига от следващата седмица, където също трупа ценен опит.