Начало Борба Арестуваха борец по обвинение в тероризъм

Арестуваха борец по обвинение в тероризъм

Арестуваха борец по обвинение в тероризъм
0

20-годишният Мохамед Абдулкадер е бил арестуван във вчерашния ден при спец операция на ГДБОП и ДАНС в Бургас. Причината за задържането му е терористична подбуда.

Мохамед Абдулкадер е син на българка и сириец. Той е бивш борец и възпитаник на спортното училище в Бургас, както и републикански шампион. По време на разпита е признал, че е посещавал баща си в Сирия, а впоследствие служебната му адвокатка Веселина Василева призна пред dir.bg, че младежът е шокиран от повдигнатото му обвинение „по 108 А от НК, което е свързано с тероризъм“.

Този член предвижда наказание от 5 до 15 години затвор за извършване на престъпление за подбудителство и от 15 до 30 години, както и доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна при причиняване на смърт. Адвокатката допълни, че Мохамед Абдулкадер е задържан за 72 часа.

Бившият треньор по борба на Абдулкадер – Николай Дичев, който е и президент на СК по Борба „Бургас“, разкри, че е шокиран от ареста на своя възпитаник.

Изненадва ме това, в което го обвиняват. Знам, че баща му е някакъв войник в Сирия, но той чак пък да бъде терорист. Мохамед е дете, което съм го гледал, на едно легло сме спали, хранил съм го, когато е свалял килограми. Мисля, че е много пресилена цялата работа“, сподели Дичев. Той добави, че за последно е видял  Мохамед на абитуриентския му бал, миналата година, след което младият мъж е прекратил състезателната си дейност.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.