Начало Борба Бургас е домакин на международен турнир по борба

Бургас е домакин на международен турнир по борба

Бургас е домакин на международен турнир по борба
0

Надпреварата се състои за 9-та поредна година.

В днешния празничен ден Бургас е домакин на международния турнир по свободна и класическа борба – „Данко Дачев“. Състезанието стартира в 10.00 часа, в зала „Никола Станчев“. Участниците ще се състезават във възрастовите групи деца, момчета, кадети, юноши и младежи.

Организатор на ежегодното събитие е синът на легендата в бургаската борба Николай Дачев, на чийто баща е кръстен турнирът.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".