Начало Борба Свободняците с надежда за поне един медал от Минск
0

Свободняците с надежда за поне един медал от Минск

Свободняците с надежда за поне един медал от Минск
0

Националите ни по свободна борба заминаха за европейските игри в Минск. Старши треньорът Валентин Ангелов заяви, че ще бъде доволен и на само един медал, а Мирослав Киров и Георги Вангелов са най-големите ни надежди за отличие, според специалиста.

“Другите ни състезатели имаха контузии и не се подготвиха по оптимален начин, затова отиваме поне за два медала, но ще съм доволен и на един медал от Минск”, обясни Валентин Ангелов пред „Спортал“.

„Радвам се, че има очаквания към мен и се надявам да ги оправдая – каза Вангелов. – Изобщо не ми е притеснено. Вече на толкова състезания изпускам медала на косъм и мисля, че този път ще се получи и ще го взема. Имах много контузии, допуснах грешки на предишното европейско първенство. Не бях във форма, защото лекувах контузии, но сега се чувствам добре и ще дам всичко от себе си. С настройка съм, че ще взема медал.“

„Надявам се да успеем да реализираме това, за което сме тренирали – заяви Мирослав Киров. – Тренирам, за да бъда по-уверен и да печеля медали. Дано да е дошло времето за тези медали. Във всяко едно състезание трябва да влизаме със самочувствие…”

„Подготовката ми беше трудна, а и целта ми са Игрите в Токио – разкри Николай Щерев. – Но щом съм тук, съм готов за война и отивам за медал. Хубаво е, че и годеницата ми (Катрин Тасева) пътува за Минск, двамата отиваме за медали. Тя няма да може да ме гледа, защото те се прибират по-рано, аз ще гледам нейното представяне утре, ако стигне до финалите”, каза Щерев.

В свободния стил ще бъдем представени с 4-има състезатели:
57 кг Георги Валентинов Вангелов, СК Борба „Юнак-Локомотив“, Русе
74 кг Мирослав Стефанов Киров, СК Борба „Юнак-Локомотив“, Русе
86 кг Светослав Живков Димитров, СК Борба „Левски“, София
97 кг Николай Симеонов Щерев, СК Борба „Левски“, София

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.