Начало Борба Травма сложи край на мечтата на олимпийски шампион по борба да се завърне на Игрите в Париж на 44-годишна възраст

Травма сложи край на мечтата на олимпийски шампион по борба да се завърне на Игрите в Париж на 44-годишна възраст

Травма сложи край на мечтата на олимпийски шампион по борба да се завърне на Игрите в Париж на 44-годишна възраст
0

Мечтата на египетския ветеран по борба класически стил Карам Габер за завръщане на олимпийските игри 20 години след спечелването на златото в Атина 2004 няма да се осъществи заради контузия, разкри 44-годишният борец.

„Травма ще ме спре от участие в африканския шампионат, който е квалификация за Олимпиадата„, написа в профила си във Фейсбук Габер, който наскоро поднови тренировки след години отсъствие.

„Бих искал да благодаря на всеки египтянин, на спортното министерство, на Египетския олимпийски комитет и на Египетската федерация по борба за тяхната подкрепа. Ако всичко е наред, ще тренирам националните отбори, за да предам опита си на следващите поколения“, добави той.

Габер е един от най-титулуваните олимпийци на Египет, спечелил златния медал на Игрите в Атина 2004 и сребро в Лондон 2012. Той също така носеше знамето на страната си на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Пекин 2008.

Той пропусна олимпиадата в Рио де Жанейро 2016, след като беше наказан за две години заради поредица от пропуснати допинг тестове и не успя да спечели обжалването пред Спортния арбитражен съд (КАС) за отмяна на наказанието. След като то изтече през август 2017-а, Габер остана извън спорта, преди да реши да се подготви за Африканското първенство като стъпка към Париж.

Египтянинът спечели златния медал в класическия стил на Световното първенство за ветерани в Гърция миналия октомври.

тагове: