Начало Борба Пореден шампион по борба беше обесен в Иран

Пореден шампион по борба беше обесен в Иран

Пореден шампион по борба беше обесен в Иран
0

Мехди Али Хосейни, който е бивш шампион по борба на Иран, беше обесен на 30-годишна възраст в ислямската република. Той е излежавал присъда в затвор в град Дзезфул, провинция югозападен Кюзестан. Причината е убийство, извършено от него по време на протести през 2015 година, съобщиха от сайта English.alarabiya.net.

Най-вероятно Хосейни е бил екзекутиран на 24 януари.

Хамид Суриян – вицепрезидент на иранската федерация по борба, който е олимпийски и шесткратен световен шампион в класическия стил, се застъпи за Хосейни, преди дни, и измоли за прошка семейството на убитото момче през 2015 година да помилва Хосейни.

Умолявам доктор Голами Гейби, който е един от видните лекари в Дзезфул, като баща на жертвата, да го помилва пред Бог. Надявам се, че почтеното семейство Гейби, че ще прости на този млад мъж, като направи това добро дело“, заяви Суриян, но помилване не се случи. 

Това е втора екзекуция на борец в Иран в рамките на няколко месеца. Припомняме, че през септемви в ислянската република беше екзекутиран Навид Афкари.

27-годишният Афкари бе обвинен в убийство чрез намушкване на охранителя от държавната компания за водоснабдяване и канализация Хасан Тюркман по време на протестите срещу шиитския теократичен режим през 2018 г.

Боецът твърдеше, че признанията му са изтръгнати с мъчение в полицията, след което по време на процеса се отказа от тях. В крайна сметка обаче съдът така и не прие доводите на защитата и му даде две смъртни присъди.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.