Начало Борба Трима българи загубиха в първия ден на Световното първенство по борба до 23 години

Трима българи загубиха в първия ден на Световното първенство по борба до 23 години

Трима българи загубиха в първия ден на Световното първенство по борба до 23 години
0

Трима български състезатели загубиха в първия ден на Световното първенство по борба, което се провежда в албанската столица Тирана. Научихме от БТА.

В категория до 61 кг Костадион Гуцев отстъпи пред беларусина Иван Храмика с 0:7 на осминафиналите. Храмика стигна до полуфиналите на турнира, но там отстъпи пред Башир Магомедов с 0:10 и не успя да издърпа родния състезател на репешаж.

При 74-килограмовите Николай Димитров загуби от японеца Хикару Таката с 0:2 точки. Японецът след това загуби на четвъртфиналите от американеца Кийгън Даниел Отул с 1:10, което означаваше край на надеждите на българина да се бори за медал.

При най-тежките в категория до 125 кг българският борец Георги Велев участва направо в четвъртфиналите, но загуби от гърка Азамат Хосонов с 1:12. На полуфиналите Хосонов отстъпи пред американеца Уайт Авъри Хендриксън с 2:4 и така Велев загуби надежда да се бори на репешаж.

На форума сили ще мерят 587 борци от 58 държави. България е представена със 7 борци – по трима в двата стила при мъжете, а при жените ще излезе само Назифе Таир (55 кг), чиито срещи са в сряда.

тагове: