Начало Борба Турнирът „Иван Яригин“ ще мине по стария регламент
0

Турнирът „Иван Яригин“ ще мине по стария регламент

Турнирът „Иван Яригин“ ще мине по стария регламент
0

Първият най-силен турнир за сезона „Иван Яригин“ в Красноярск (Русия) ще мине по стария регламент, в който борците се състезават в един ден от всяка една категория, решиха организаторите.

От 1 януари 2018-а Международната федерация по борба (UWW) въведе двудневния формат, с мерене всяка сутрин, а полуфинали и финали са на втория ден.

Надпреварата е от 27 до 29 януари, а схватките ще са за свободния стил при мъжете и жените.

Същевременно мениджърът на турския национален отбор Адам Берехет-Барахоев изказа резерви относно двудневния формат на схватките, по който дебютно мина вътрешното първенство на страната през декември.

„Нищо положително не мога да кажа – заяви той след шампионата. – Мнението е на всички – спортисти, треньори, съдии, организатори. Борците си лягаха гладни, за да може в 6,30 часа да станат и да отидат на кантар, и така два дни. Ръководството на UWW въведе тази промяна с намерението да е по-добре за здравето на състезателите, но стана по-лошо. Зная, че и в други страни има недоволство от наложените иновации. Смятам, че трябва да се обединим и на върнем предишния регламент. И този въпрос трябва да бъде повдигнат на европейското първенство.“

Шампионатът на континента е в Каспийск (Русия) от 30 април до 6 май.

Родното първенство ще бъде по новия регламент – в два дни, а домакин е Сливен от 15 до 18 февруари.

тагове: