Начало Борба Уникален тренировъчен лагер за млади борци ще се проведе в София

Уникален тренировъчен лагер за млади борци ще се проведе в София

Уникален тренировъчен лагер за млади борци ще се проведе в София
0

Клуб по борба “Симеон Щерев-Левски” организира първия по рода си лагер за млади и талантливи борци “Тренирай с шампионите”. Кампът ще се проведе от 26 до 28 май в залата по борба в Националнен спортен комплекс “Дианабад” в София. Мотор на тази уникална инициатива е бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 и световен шампион Радослав Великов.

В трите дни от лагера записаните ще участват в четири тренировъчни сесии, които ще бъдат водени от наставниците в клуб “Симеон Щерев-Левски”. На 28 май заниманието ще бъде с участието на състезатели от настоящия национален отбор на България, които се представиха на изключително ниво по време на Европейското първенство в Загреб, Хърватия.

Освен това талантите ще проведат дълга беседа с двукратния олимпийски шампион и трикратен световен първенец в класическия стил Петър Киров, както и с доц. Рашо Макавеев, който е ръководител на катедра “Борба и джудо” в Национална спортна академия “Васил Левски”.

Откриването на събитието ще бъде на 26 май от 16.00 часа. Специални гости ще бъдат президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов, олимпийските шампиони Петър Киров, Георги Мърков, Валентин Райчев, Армен Назарян, бронзовият олимпийски медалист Кирил Терзиев, световните и европейски шампиони Серафим Бързаков, Николай Гергов, Иво Ангелов и Михаил Ганев, Рахмат Сукра, както и дългогодишният международен съдия по борба Янчо Костадинов.

В лагера за таланти ще могат да се включат състезатели по борба до 13-годишна възраст. До момента са записани близо 100 млади спортисти от цяла България. Всеки желаещ може да се свърже с организаторите на следните телефонни номер: +359 896 596 929, +359 899 559 256 и +359 889 000 320.

Желанието на Радослав Великов е чрез подобни лагери да се повиши качеството на борците още в ранна възраст, а срещите с българските шампиони да послужат за вдъхновение и мотивация.

Кампът се организира с подкрепата на Български спортен тотализатор.

тагове: