Начало Борба Власов се срещна със свой идол (ВИДЕО)

Власов се срещна със свой идол (ВИДЕО)

Власов се срещна със свой идол (ВИДЕО)
0

Роман Власов, който е трикратен световен и двукратен олимпийски шампион в борбата – класически стил, се срещна с един от своите идоли. Това е иранската легенда Хамид Сориян. Руският борец се извини, че е объркал успехите на големият персиец.

„Шесткратен световен шампион!!! Олимпийският победител Хамид Сориан! Винаги съм взимал пример от него. От 2005 г. чаках всеки турнир, в който Хамид се бореше. Срам ме е, че забравих една от титлите му. В крайна сметка разликата между пет и шест пъти е колосална. Целият път на Хамид пред очите ми. Конфронтацията с Ровшан Байрамов или Роман Амоян е невъзможно да се забрави. Борбата на Хамид за участие на Олимпийските игри в Рио – тогава целият свят на борбата се надяваше за него (на една от квалификациите Сориян беше спрян от българина Иво Ангелов). И, разбира се сълзи на самите Игри. Плаках с теб, Хамид. Колкото и време да минава, ти завинаги ще останеш един от най-добрите бойци в света“, написа Власов в профила си в Instagram.

Хамид Сориян е първият олимпийски шампион на Иран в класическия стил. Той става номер 1 на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година в категория до 55 кг.

Интересното е, че двамата печелят олимпийски титли в един и същи ден на Игрите в Лондон през 2012 година.

Сориян е шесткратен световен шампион в категории до 55 и до 59 кг., което го прави вторият най-успешен борец в класическия стил по отношение на титли от световни първенства след Александър Карелин, който има 7 златни отличия при най-тежките от шампионати на планетата.

Сориян е и двукратен първенец на Азия.