Начало Борба Янева ще чака изтегляне в репешаж за бронза

Янева ще чака изтегляне в репешаж за бронза

Янева ще чака изтегляне в репешаж за бронза
0

Българката загуби на 1/4-финалите в неолимпийската категория до 65кг.

Юлияна Янева отпадна на крачка от 1/2-финалите на Световното първенство по борба, която се провежда в Казахстан. Българката загуби в тактически сблъсък от Ина Тражукова с 0:3 точки. Рускинята е настояща сребърна медалистка от шампионата на Стария континент в категория до 62 кг. И трите точки за Тражукова дойдоха след изтласкване извън тепиха на Янева.

На полуфиналите, които са по-късно днес, рускинята ще мери сили с друга българка – Елис Манолова. Тя се състезава от няколко години за Азербайджан. Ако Тражукова стигне финала в категорията, то тя ще изтегли Янева в репешажите за бронза.

Припомняме, че по-рано днес участието си приключиха Мими Христова и Мария Оряшкова. Двете загубиха първите си срещи в олимпийските категории – до 57 кг. и до 76 кг., а техните съпернички загубиха още в следващата фаза.

Утре стартират последните ни две представителки при жените – Тайбе Юсеин ще брани световната си титла в категория до 62 кг., а София Георгиева ще се бори при 68-килограмовите. И двете категории са олимпийски. При класиране в топ 5, то те ще вземат визи за Токио догодина.

Шампионатът на планетата, който се провежда в Казахстан, може да следите ТУК.